Töltsd le az ETELE appot:

App letöltése Apple Store-ról App letöltése Apple Store-ról
Segítsünk együtt a bajbajutottakon!

Segítsünk együtt a bajbajutottakon!

Etele Plaza

Az Etele Plaza és a XI. kerület Önkormányzata közösen szeretne segíteni az ukrajnai menekültek helyzetén. Ezért hivatalos gyűjtőpontot nyitunk a második emeleten található InfoBárnál, ahol látogatóink nagylelkű felajánlásait is várjuk. Az adományokat Újbuda testvértelepülésére, Bene községbe juttatjuk el, és a helyi, többségében magyar nemzetiségű lakosság, valamint a keletről érkező menekültek között osztjuk szét.

Ilyen adományokkal tudtok Ti is segíteni!

Többek közt tartós élelmiszereket; csokoládét, teát, kávét, konzerveket (készétel, májkrém, hal, löncshús stb.), szárazbabot, lencsét, fehérbabot, tarhonyát, leveskockát és zacskós levest várunk a gyűjtőponton.

Bár a legtöbbünknek nem ez jut eszébe először, de az állateledel is jelentős hiánycikk, ezért konzerveket és száraz tápot egyaránt szívesen fogadunk kutyák és macskák számára.

Az ételek mellett, nagy szükség van tisztálkodó- és tisztítószerekre is; papírtörlőre, hintőporra, női higiéniás termékekre (több méretben), mosogatószerre, mosószerre, öblítőre, samponra, fertőtlenítőszerekre, szappanra, borotvára és borotvahabra.

Az Etele Plaza számos üzletében kényelmesen beszerezhetitek az adományokat, például az első emeleten található SPAR-ban, dm-ben és Müllerben.

A XI. kerületi Önkormányzat hivatalos gyűjtőpontja: Etele Plaza, második emeleti InfoBar

A helyszínen önkéntesek is segítik az adományozókat, eligazítják őket a bevásárlóközponton belül és a  felmerülő kérdésekre is válaszolnak.

Újbuda testvértelepüléséről

Bene egy kárpátaljai község a Borzsa folyó partján, Beregszásztól 13 km-re, a magyar határ közelében található. Újbuda Önkormányzata 1996 óta szoros kapcsolatot ápol a községgel, 2014-ben pedig együttműködési megállapodás is született a két település vezetői között; a benei óvoda, bölcsőde és orvosi rendelő felújításához, valamint a Faluház kialakításához is jelentős mértékben járult hozzá Újbuda Önkormányzata. Emellett a benei általános iskolás gyerekek minden évben az önkormányzat jóvoltából nyaralhatnak Soltvadkerten vagy a Balatonon.