Kedves Látogatóink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ETELE Plaza területén november 20-ától orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező! Vigyázzunk egymásra!

Töltsd le az ETELE appot:

App letöltése Apple Store-ról App letöltése Apple Store-ról
Téli biciklizés kisokos - Mit viselj?

Téli biciklizés kisokos - Mit viselj?

Hervis

Az egyik legjobb választás a kerékpározás. Kerékpárodat nem kell téli álomba küldened, hiszen a munkába járást is megkönnyítheti, de a kialakított kerékpáros túraútvonalak nagyrészét is bejárhatod vele.

Azonban fontos, hogy odafigyelj néhány dologra, mint az öltözködés!

  • Öltözködj rétegesen! Az egyik alapszabály, hogy ne ülj fel úgy a biciklidre, hogy meleged van. Ha mégis így érzed, akkor máris túl sok réteg van rajtad, amikor pedig ezeket leveszed, ne felejtsd el, hogy többletsúlyként magaddal kell majd cipelned. Teljesen rendben van, hogyha egy picit csípősnek érzed a levegőt.

  • Figyelj oda arra, hogy tartsd melegen a törzsedet! A legfontosabb első réteg ruházattal mindenképpen erre törekedj. Viselj aláöltözőt, erre pedig a kerékpárosruhádat és erre vegyél fel egy dzsekit. Ha úgy érzed, még szükséged van pulóverre, egy vastagabb kabátra, még egy kerékpáros dzsekire, akkor efölé vedd fel.

  • Egy jól kiválasztott sapka vagy fejpánt kényelmes és meleg viselet lesz, de győződj meg róla, hogy nem befolyásolja a látásod és a hallásod. Fontos kiegészítő még egy sál vagy nyakmelegítő.

  • Mivel télen hamarabb sötétedik, a ruháid legyenek feltűnő színűek, hogy könnyen észre vegyenek az autósok. Ne felejtsd el a lámpákat sem! Győződj meg róla, hogy van nálad elég lámpa, és sötétben is látható vagy!

  • kezeidet és a lábaidat mindig tartsd melegen! Ezek a testrészeid kezdenek el fázni általában legelőször. Mindig legyen nálad egy vékonyabb kesztyű arra az esetre, ha valamit gyorsan meg kellene szerelned a kerékpárodon, és egy vastagabb is, amivel még kényelmesen tudsz kerékpározni. A legjobb, ha vízálló kesztyűket választasz, és nem hátrány az sem, ha van nálad egy pár váltókesztyű.

  • A leírtak igazak a zoknira is! Válassz jól szellőző, vízálló, csúszásmentes zoknikat. Lehetőleg mindig legyen nálad plusz egy pár arra az esetre, ha vízbe lépnél, és átázna a cipőd!


Ha télen indulnál túrázni ne, felejtsd el a megfelelő felszerelést. Gondoskodj róla, hogy legyen nálad elég folyadék, könnyű élelmiszer, zseblámpa és navigációs eszköz.