HU EN

Töltsd le az ETELE appot:

App letöltése Apple Store-ról App letöltése Apple Store-ról

Fenntarthatóság

AZ ETELE PLAZA SZÍVÜGYE A FENNTARTHATÓSÁG

AZ ETELE PLAZA SZÍVÜGYE A FENNTARTHATÓSÁG

Az Etele Plaza-ban nem csupán a legmodernebb digitális megoldások, de a fenntarthatóság is központi szerepet kapott. Ennek jegyében több ezer négyzetméternyi zöld felületet, elektromos autótöltő állomásokat és 250 férőhelyes kerékpártárolót alakítottunk ki Nektek. Az épület LED világítása és az egyedi hővisszanyerő berendezés ugyancsak hozzájárult ahhoz, hogy hivatalosan is az egyik legfenntarthatóbb bevásárlóközpont vagyunk Magyarországon.

AHOL KÖRÜLVESZ A TERMÉSZET

AHOL KÖRÜLVESZ A TERMÉSZET

A Etele Plaza-t összesen 4000 négyzetméter zöldfelület borítja be, amelynek egyik különlegessége az éttermi szintről nyíló 150 férőhelyes tetőterasz. Ha vásárlás közben egy kis természetre vágysz, a GasztroPlacc-ról könnyedén kiléphetsz a tetőkertünkbe. A változatos növényzettel beültetett tér olyan érzést kelt, mintha nem is a városban lennél. Hagyd magad mögött a tömeget és a rohanást, és pihenj meg egy percre, vagy csak élvezd az éttermeinkből, kávézóinkból választott ételed-italod a friss levegőn. A tetőkertet kényelmes kerti bútorok, napozóágyak és hangulatos dekoráció teszi még kellemesebbé. Mozgás közben is közel érezheted a természetet, hiszen a fitneszrészleg terasza fákkal, cserjével és díszfűvel beültetett kerttel egészült ki.

HIVATALOSAN IS AZ EGYIK LEGZÖLDEBB PLÁZA

HIVATALOSAN IS AZ EGYIK LEGZÖLDEBB PLÁZA

Tudtad, hogy a magyarországi bevásárlóközpontok közül elsőként szereztük meg a BREEAM „Very Good” fenntarthatósági minősítést? Ez az elismerés a könnyű megközelíthetőségnek, a fényszennyezés csökkentésének, az időtálló anyagok használatának és a hulladék újrafelhasználásnak is köszönhető.

KÖRNYEZETTUDATOS SZELLŐZÉS ÉS BELSŐ TÉR

KÖRNYEZETTUDATOS SZELLŐZÉS ÉS BELSŐ TÉR

A tervezés első pillanatától a fenntarthatóságra törekedtünk, ami jelenleg is meghatározza az Etele Plaza működését. A bevásárlóközpont egy speciális hőenergiakört alkalmaz, ami a szellőzést és a hővisszanyerést ötvözi, így az épület hőmérsékletét és a szükséges hűtést vagy fűtést az időjárás és a bent tartózkodók számának függvényében optimalizálja. Emellett a LED világítás és a víztakarékos csaptelepek is növelik az energiatudatosságot. A belső terekben a természetes anyagok használata és a strapabíró szövetek alkalmazása hosszú távon csökkenti a hulladéktermelést. A látogatók biztonságát és egészségük védelmét is a legkorszerűbb eszközök szolgálják az épületben. A légtechnikai rendszer UV-lámpás csírátlanító szűrőegységei fertőtlenítő vegyszer használata nélkül, másodpercek alatt pusztítják el a levegőben lévő vírusok és baktériumok közel 100 százalékát. Bevásárlóközpontunkban minden csap érzékelővel, csökkentett vízfogyasztással működik.

HISZÜNK A ZÖLD KÖZLEKEDÉSBEN

HISZÜNK A ZÖLD KÖZLEKEDÉSBEN

A fenntarthatóság nálunk nem csak az épületre vonatkozik, hanem arra is, hogy hogyan érkezel hozzánk. Az Etele Plaza Magyarország egyik legnagyobb multimodális közlekedési csomópontjában található, így bárhonnan percek alatt eljuthatsz a bevásárlóközpontba közösségi közlekedéssel. Biciklivel jönnél? Csak nyugodtan, hiszen egy ingyenes, 250 férőhelyes kerékpártárolót alakítottunk ki a bevásárlóközpont Etele úti oldalán. Aki elektromos autóval érkezik, az nem csak 130 kifejezetten villanyautóknak fenntartott parkolóhelyet talál, hanem több mint 40 elektromos töltőállomás is rendelkezésére áll a garázsban.

ÁLLATBARÁT PLAZA

ÁLLATBARÁT PLAZA

A fenntarthatóság nem csupán a környezetvédelemről szól, így állatbarát bevásárlóközpontként örömmel látjuk házi kedvenceidet is, hogy együtt élvezhessétek az Etele Plaza természetközeli hangulatát. A második emeleti InfoBar-nál még egy kisállat itató állomás is található, ha kutyusod megszomjazna. Bízunk a felelős állattartásban, de kérjük, minden esetben használj pórázt. Egyes üzletek eltérő szabályokat alkalmazhatnak, ezért mindig keressétek az "állatbarát üzlet” piktogramot az üzleteink kirakataiban.

Töltsd le az Etele App-ot!

App letöltése Apple Store-ról App letöltése Apple Store-ról