HU EN

Töltsd le az ETELE appot:

App letöltése Apple Store-ról App letöltése Apple Store-ról

Akadálymentesség

Access4you

Az a megtiszteltetés érte bevásárlóközpontunkat, hogy arany fokozatú akadálymentes tanúsítványra lettünk jogosultak!

Várjuk azokat a speciális igényű látogatóinkat is, akik tartalmas kikapcsolódásra vágynak! A bevásárlóközpontunkról minden akadálymentességet érintő információt megtekinthetnek a tanúsítványra kattintva.

Vakok és gyengénlátók számára

Ariadné vakvezető rendszer 

Az Ariadné vezetőrendszer vagy „A-bot” lehetővé teszi látássérült látogatóink számára, hogy a hagyományos fehér bothoz hasonlóan tájékozódjanak. Elektronikus útbaigazító rendszerünk az Etele Plaza területén vezeti végig látássérült látogatóinkat. A burkolatba épített vezetősáv a fő nyomvonalon, a kanyarodó vonalakon, kereszteződésekben és végpontokon segíti a navigációt. A botot, az érzékelő végével lefelé tartva, a burkolatot érintve „pásztázó” mozdulatokkal lehet követni a burkolat alatti sávot. A sáv fölött elhaladó érzékelő a felhasználó felé jelzést ad. A felhasználó a sávon áthaladó bot által kibocsátott hang- vagy vibrációs jelek alapján tud navigálni.

Hogy tudom igénybe venni? 

Látogasson el az Ariadné elektronikus vakvezető rendszer regisztrációs felületére:

REGISZTRÁCIÓ

Sikeres regisztráció után egy kód érkezik a mobil telefonjára. Ezt a kódot szükséges az automatába írnia a bot kiadásához.
Az automaták az Etele Plaza két főbejáratánál kerültek kihelyezésére:

  • Az Etele tér felől kövesse a kültéri taktilis sávot a bejáratig, majd belépés után nyolc métert jobbra tartva éri el az automatát.
  • A Hadak útja felől a bejárattól előre öt métert, balra négy métert tartva érhető el az automata.

Kezelési útmutató 

A botkiadás és visszaadás folyamata

1.) A botkiadó automatán bármely gomb megnyomásakor elindul az ismertető.
2.) A kezelőfelületen adhatja meg az azonosító kódját és a készülék jobb oldalán lévő ajtón át veheti fel és adhatja le az Ariadné botot. Ha még nem használta az automatát, akkor tapintással ismerje meg, hogy hol vannak a kezelőgombok és a botkiadó ajtó. A gomb felületén Braille írással számok tapinthatók.
3.) Az 1-es gombbal a bot felvételét, a 2-es gombbal a bot leadását indíthatja.
4.) A botkiadó használatához a számbillentyűzeten meg kell adnia a regisztrációkor kapott azonosító kódját.
A bot nyelének végén egy nyomógomb található. Ezzel válthat az üzemmódok között. A három üzemmód: „csak sípolás”, „csak rezgés” vagy „rezgés és sípolás”.
5.) Amint a bot elérhető, az automata hangjelzést ad: „Elveheti a botot, ami markolatával lefelé áll a rekeszben. A botot felfele húzva vegye ki a rekeszből.” Abban a nem várt esetben, ha minden botot kikölcsönöztek, a rendszer a következő üzenetet mondja. „ Minden botot kikölcsönöztek. Kérem fáradjon át a másik automatához!”
6.) Amint a botot kivették az automatából, az ajtó bezáródik.
7.) Használat után, a 2-es menüpont kiválasztásával, nyéllel lefelé ütközésig helyezze a botot vissza az automatába. Sikeres visszaadás után az automata hangjelzést ad.

Hibabejelentését, visszajelzését az alábbi telefonszámon teheti meg:
+36 1 630 1268
Üzemelteti az Engineed Kft.

Jó tájékozódást kívánunk!

Kép: Ariadné vakvezető botkiadó automata az Etele téri bejárat mellett

 

Mozgássérült látogatóink számára

Az épület teljes mértékben akadálymentes közlekedést és mosdóhasználatot biztosít az arra rászorulóknak. A mozgásukban korlátozott látogatóinkat széles liftek, rámpák, a parkolóból mozgójárda segíti a könnyebb és biztonságosabb közlekedésben. Mozgássérült parkolók a P-2, P-1, P3 és P5 szinteken kerültek kialakításra, melyek pontos pozícióját az applikáció térképén találja. Az Etele Plaza valamennyi mosdófolyosóján speciálisan mozgáskorlátozottak részére kialakított mellékhelyiségek kerültek kiépítésre.
Fontosnak tartjuk, hogy a kényelmes és biztonságos látogatás minden kedves látogatónknak számára elérhető legyen akár kerekesszékes, akár idősebb vagy segítő kutyákkal közlekedő látogatóról legyen szó. Amennyiben mégis probléma adódna, bármikor kérhető segítség az Etele Plaza a személyzetétől.

Kép: Akadálymentes mosdó a 2. emeleten

 

 

 

 

 

Töltsd le az Etele App-ot!

App letöltése Apple Store-ról App letöltése Apple Store-ról